top of page

A Bit About Me

Everybody has a story, and your visitors would love to hear yours. This space is a great opportunity to give a full background on who you are and what you have to offer at your next job. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know.

Use this space to talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to the workplace, and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery, or video for even more engagement.

Met een eerstegraads lesbevoegdheid Bachelor of Education en veel ervaring binnen de verschillende lagen en aspecten van het onderwijs, snap ik als geen ander hoe het is om de wrijving te voelen tussen tijd en idealisme. In mijn rol als CMK consulent, kom ik dit dan ook dagelijks tegen bij mijn collega docenten. Nieuwe visies, veranderingen binnen de structuren en nieuwe besturen kunnen zorgen voor onrust op de al drukke planningen. Aan ambitie en passie schort het nooit binnen het onderwijs maar tijd is schaars en goede begeleiding soms lastig te vinden.

 

EXPERTISES

Bestuur begeleiden in het overzichtelijk en houdbaar maken van hun curriculum binnen het cultuuronderwijs met een duidelijke visie. 

Draagkracht creëren en eigenaarschap vergroten binnen een team dat nodig is om hun curriculum duurzaam en in ontwikkeling te houden. 

Leerkrachten ondersteunen in de professionalisering die nodig is voor het uitvoeren en van alle aspecten binnen cultuureducatie. 

​Kunst- en Cultuureducatie - Ontwikkeling lesmethodes - Burgerschapsvorming - Filosofie

  • LinkedIn
pien.PNG

DIENSTEN

Mijn visie voor cultuureducatie:

Een onderzoek naar jezelf

Algemene Culturele Vorming.. 

Algemene Culturele Vorming is, naast kennis vergaren over kunst en cultuur, niet alleen een oriëntatie naar jezelf, maar ook naar jouw plek in jouw omgeving en de rest van de wereld.

Algemene Culturele Vorming verbindt de Kunstgeschiedenis, de Tijdvakken en de belangrijke Thema`s zoals burgerschap, inclusie & diversiteit en erfgoed. Maar ook de Kunstdisciplines zoals bijvoorbeeld filosofie, muziek, literatuur en architectuur.

 Juist de verbinding, van al deze elementen, geeft een prachtig kader waarbinnen kinderen de instrumenten en inzichten krijgen om zichzelf te ontplooien tot zelfbewuste, vrijdenkende, tolerante en complete mensen. Mensen die in momenten van onrust en twijfel bij zichzelf te rade kunnen gaan, openstaan voor de helpende hand van een ander en hen zelf ook kunnen uitreiken. Als we dit als uitgangspunt nemen, krijgen leerkrachten hun expertise weer terug (namelijk het ontwikkelen van vaardigheden binnen de SEO) en het zelfvertrouwen om kinderen te laten ontwikkelen tot de mens die ze willen zijn. .

Samenwerkingspartners

bottom of page